ECUADORIMPORT.COM| IMPORT| EXPORT| EMIGREREN

THUIS IN ECUADOR

Bananen

Alle soorten bananen zijn leverbaar

Ecuador is de grootste exporteur van bananen in de wereld. Ongeveer 25 procent van de totale export van bananen komt voor rekening van Ecuador.
Er is echter sprake van grote wantoestanden op de vele bananen plantages in Ecuador. De werknemers verdienen er nog niet eens de helft van het minimumloon van 400 Amerikaanse dollar per maand. Zij staan zonder beschermende kleding bloot aan het gebruik van kankerverwekkende pesticiden. Zijn niet verzekerd en worden zelfs met de dood bedreigt als zij zich proberen te verenigen in een soort van vakbond.
Wij doen alleen zaken met plantages waar wij niet alleen met de eigenaren spreken maar ook met de werknemers. Pas als wij er van overtuigd zijn dat de werknemers niet bang zijn om te praten en niet met 8 mensen in een hutje van 4×4 moeten wonden zonder stromend water en elektriciteit spreken wij verder met de eigenaren.
Wilt u als ondernemer in Nederland of elders in Europa aan uw klanten kunnen vertellen dat uw bananen op een eerlijke manier worden geproduceerd, neem dan eens contact met ons op.

Gewone bananen

De gewone banaan is uiteraard volop leverbaar. Ecuador is de grootste bananen exporteur in de wereld.

Bakbananen

Uiteraard ook volop leverbar vanuit Ecuador. De bakbanaan.

Rode bananen

Zoeter van smaak en kleiner van vorm. De rode banaan. Kunnen ook  gebruikt worden om te bakken.

Mini bananen

Ook volop leverbaar. De mini banaan.

ECUADORIMPORT.COM

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER
CONTACT